söndag 29 oktober 2023

Skyltsöndag


 Börjar dagens skyltsöndag, som BP så fint förvaltar, med detta minne från denna dag för 5 år sedan: invigningen av BB Karolinska på nya KS.


I natt så gick vi alltså över till vintertid, och våra klockor på jobbet gick bananas. När klockan blev 03, trodde vi att klockorna automatiskt skulle vridas tillbaka en timme, men istället började de gå framåt... till kl 02, se min lilla video här. En patient ringde och undrade vad som hänt med klockan på rummet som gick framåt....sakta men säkert! Var extra trött i morse när vi äntligen fick åka hem, tyvärr sov jag inte speciellt länge idag, men har tagit en liten tupplur nu ikväll också, så att jag orkar med natt 2 av 3!

Så lite kul från nätet. Den här skylten är ju klockren....för visst tränger sig julen på, haha!


Haha!




I brevlådan fick vi denna fina lapp, och visst minns jag Isabelle från förra året, Detta år knyter vi inte fast nåt snöre på dörrhandtaget som hon har skickat med, för nåt godis att bjuda på har vi inte.



Selmastories fotoutmaning undrar idag : 29. En bok som borde bli film:

Minns när jag läste den här boken för några år sedan, så sa jag till min man att den här boken borde de göra en film på!

Anna Fox lever ensam och isolerad i sin lägenhet i New York. Om dagarna dricker hon vin, ser Hitchcockfilmer och spionerar på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset på andra sidan gatan. En mamma, en pappa, en tonårig son: på ytan den perfekta familjen. Så en kväll blir Anna vittne till nåt hon inte borde ha sett. Hennes värld faller samman. Vad var det hon såg? Har hon inbillat sig allt? Och vem är egentligen i fara?

Kvinnan i fönstret är en klassisk psykologisk thriller där inget är som det först verkar.

...och se de har de redan gjort! Den vill jag se!



6 kommentarer:

znogge sa...

Jag minns det brevet från förra året och gillar verkligen upplägget. Så blir det inget tvång för någon.
Jag har läst boken och sett filmen för ja, den finns redan som film :D

Kram och god kväll!

LillaSyster sa...

Gulligt brev men skylten spår av nötter är ju en fullträff!

BP sa...

Hahaha! Gissar att klockorna på NKS tog Halloween på allvar och spökade till det. Å eftersom du lovades enkel övertid om klockorna gått rätt, kanske ni får löneavdrag istället nu;-) Skojar bara:-)

Som vanligt är dina nätskyltar suverän:-) Kia är otroligt inne just nu. Vet inte hur många nya KIA-bilar jag har sett här på min parkering.

Klockren skylt med nötterna i Regeringskansliet - hahaha:-)

Tycker att lappen som Isabelles mamma/pappa skrivit är så gullig. Måste säga att jag heller inte skulle ha nåt lämpligt hemma. Förut kunde man ju ge barnen lite kontanter, men inte ens en femåring använder ju "riktiga" pengar längre.

Tusen tack för länken och din fina Skyltsöndag:-)

Ditte sa...

Snyggt skyltat!
Och fint minne av nya BB på Karolinska.
Ja, detta med tiden är ju speciellt. Kan tänka mig att det trasslade för er. Fint att du kunde sova en stund på em så att du orkar natten.
Ja, julen. Pust! Gör mitt bästa för att inte se att den kommer. Hoppas vara bortrest.
Kul lapp i brevlådan men jag har svårt för detta med "Hall och vin" i Sverige. Jag öppnar inte om någon ringer på. Tycker dock att "snöret" här var bra,
Kul med boken som borde bli film. En bok jag ännu inte läst. Så tack för tipset. Får ta mig an både bok och film.
Kram

Paula sa...

Vilken galen klocka ni har på jobbet! Så klantigt! Den där granntjejen verkar vara väldigt kreativ och påhittig om det inte är så att mamma har ett finger med i spelet... Ja ett visst stort pampigt hus bebos av nötter, det kan jag intyga.Glaskulan var en höjdare!
Jag har faktiskt läst bken! På bio går jag ju inte till skillnad från dig.
Kram från pörtet

Anki sa...

Härlig skyltning! Hoppsan, tänk att klockorna blev så knäppa!
Haha ... ja, julen tränger sig på!
Kram