måndag 2 oktober 2023

Glad Måndag

Inget regn på eftermiddagen, t.o.m solen tittade fram en kort stund, det kan man väl kalla en glad måndag, Caritas tema.  Det blev en jogging/powerwalk vid Brunnsviken. Så nu är jag laddad för två nattpass på jobbet igen!
Långt därborta ser man en av ingångarna till Haga Slott. 

Dagens fotoutmaning i Selmastories "boktober" är: 

2. Läser just nu: 
Mikael Persbrandts bok : "Så som jag minns det". Jag lyssnar på den via Legimus där jag får både text och ljud. Ljudet har jag fått dra ner på hastigheten något, då hör jag perfekt! 

"Jag har gråtit och skrattat under arbetet med denna bok. Så fyllda av brunnar av skam och ångest var mina minnen att jag fick tillverka ett öskar av silver för att kunna se ljuset reflekteras, det ljus som faktiskt utgjort en betydande del av min historia. Att hålla sitt liv mellan tummen och pekfingret i form av ett manuskript är en mycket märklig upplevelse, sorgsen men nödvändig. Jag ångrar ingenting men många tårar har fallit."

I Så som jag minns det berättar Mikael Persbrandt för första gången om uppväxten med en ensamstående mamma, kampen för att slå igenom som skådespelare, drömrollerna på Dramaten och filmsuccéerna som följer på varandra. Om de kaotiska åren med missbruk och livet idag.

En självutlämnande och brutalt ärlig berättelse om att nå botten och ta sig upp igen.



 

10 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Låter som en mycket intressant bok! Skulle man hinna läsa allt man ville...
Tack för glad-måndag-bidraget!
Vackert grönt och sensommaraktigt fortfarande också där hos dig!

LillaSyster sa...

Tack för boktipset. Ska kolla om den finns som
E-bok på biblio. Glad måndag!

Anna-Lena Larsson sa...

Fortfarande härligt väder. Hoppas att det håller i sig till helgen. Då blir det förhoppningsvis ett besök i huvudstaden. Ska se Änglagård. Och hinna med att gå runt lite i stan...Boken kan jag absolut tänka mig att läsa. Kram

BP sa...

Det blev ju riktigt soligt här efter klockan 14- Och vid klockan 17 var det strålande sol och inte ett moln på himlen. Kul att du hann ut och kunde njuta av 15 grader som det blev till slut.

Har aningen svårt att föreställa mig Persbrandt som författare - oooops, för dom från min sida. Boken låter ju faktiskt intressant.

Önskar dig en dräglig natt:-)

Paula sa...

Jag har också lyssnat på Persbrandt, det spelar mindre roll vad han säger, jag älskar hans röst! Men visst var innehållet också intressant...

znogge sa...

Att solen tittar fram och att man slipper regnet fungerar bra en glad måndag tycker jag.
Tack för tipset om boken. Den är noterad.
Hoppas det blir en bra arbetsnatt nu.

Kram

Susanne sa...

Ja visst var det härligt med solen som kikade fram på eftermiddagen. Det var bara på med gummistövlar och ge sig ut i trädgården och njuta. Imorgon ska det ju bli annat väder...
Hoppas du får två bra nätter på jobbet :) Jag njuter av min sista lediga natt innan helgen. För mig väntar 3 nätter innan vi ska fira några födelsedagsbarn på lördag. Önskar dig allt gott!

Anna i Portugal sa...

Det var inte så mycket höstfärger hos dig än, men det kommer säkert.

Geddfish ♥ sa...

Tack för tips om bok! Det är just den typen av böcker som jag gillar. Just nu har jag lite bokstopp, det blir så när jag lyssnat väldigt mycket ett tag.
Igår hade jag en perfekt solig måndag!
Kram

Annika sa...

Så grönt ni har det ännu. Känns som om hösten hos mig kommit längre. Men det mesta är grönt även här.
Har så mkt böcker jag har på hög nu. Njuter så av att kunna ladda ner svenska böcker till min platta.
Har också en bokhög med fysiska böcker som väntar på mig.
Kramar!