onsdag 4 oktober 2023

"Jag mötte Lassie"

Bjöd kollegorna, som inte visste att det var min födelsedag igår, på chips och dip i natt. Natten gick fort, det fanns en hel del att göra, och som vanligt blev vi färre i personalgruppen då en barnmorska var tvungen att gå till förlossningen och jobba.  Efter att jag sovit idag fick jag en kanelbulle till kaffet till frukost, dagen till ära, det är ju kanelbullens dag. Inte min favorit, men efter att ha värmt den lite i mikron smakade den väldigt bra till morgonkaffet!
Hann ut på en promenad precis innan solen gick ner.
Den lilla badplatsen nere vid Brunnsviken låg öde. Sen hände det, och jag missade det nästan : en stund efter att jag tog detta foto...jag går i min egen värld, lyssnandets på Mikael Persbrands bok, glasögonen har jag (tyvärr) tagit av mej, ser på håll en tjej med en hund i koppel, hon hjälper hunden som trasslat in sig i kopplet, bakom henne går två killar som tittar intensivt på mej när jag går förbi, slänger en snabb blick på tjejen igen och inser när jag hunnit förbi att jag just passerat kronprinsessan Victoria ( och hennes två livvakter) på den smala skogsstigen! Har väntat på att någon gång kanske få möta henne sen vi flyttade hit till Solna för 6 år sedan, granne nästan med Haga Slott!

Dagens fotoutmaning i Boktober lyder : 4. Min att-läsa-hög. Visar de böcker jag har lånat på Legimus och väntar på att läsa.
Kläda blodig skjorta har jag redan läst, en underbar bok, kanske för att det handlar om barnmorskeriet och barnafödandet över tid. Nu ska jag njuta av lite ledighet innan det är dags för helgjobb igen. I morgon ska vi fira både bröllopsdag och födelsedag på ett klassiskt ställe!


 


9 kommentarer:

znogge sa...

Även här blev det kanelbullar som vi köpte på ICA. Alldeles nygräddade, stora och maffigt goda!

Vilket spännande möte där på stigen. Min första tanke var att killarna var på väg att överfalla flickan men det var ju precis tvärtom. Vet att vår son mött prins Daniel några gånger när han varit ute och joggat. De har hälsat på varandra faktiskt, kanske oss joggare emellan ;-)

Önskar en god kväll nu!

Kram

Geddfish ♥ sa...

Jag glömde bort kanelbullen, jag hade en i frysen annars ifall om att nån gång.
Oj, oj, vilket möte du fick där! När det händer så händer det plötsligt. Det kunde ju ha inträffat att hon fastnat på bild 😊
Ha det bra och kram!

Geddfish ♥ sa...

Glömde ju kommentera böckerna......
Je m´appelle Agneta har jag läst. Svalors flykt håller jag på med. Verkar bra!

Ditte sa...

Ser en på! Ja, att möta kungligheter i parken händer då och då. Kul! Har också upplevt det men inte behöver detta dokumenteras. De är ju tämligen "vanliga".
En del spännande böcker. Känner igen och har läst flera, dock inte Mikael Persbrandts bok . Men den ska jag läsa. Pascal Engman är en favorit. Gillade också "Svalors flykt liksom Emma Hamberg.
Vad trevligt med firande. Önskar er fint firande i morgon.
Kram

BP sa...

Alltså Susjos - du lyckas fota en strand utan glasögon men du missar Prinsessan. Måste säga att du är en enastående berättare. För när jag läste din text trodde jag att du var på G att bevittna ett överfall av en kvinna. Men så var det tack och lov inte. Vilken upplevelse - WOW. Nästa gång kan du kanske leka mammarazzi;-)

Je m'appelle Agneta har jag läst och gillat, trots att det inte är min genre. Uppföljaren ska jag köpa. Boken var nämligen himla bra. Har även läst alla Engmans böcker, men inte Eldslandet, inte än.

femfemman sa...

Du ser väl snäll ut! Så du behöver väl ingen extra koll, tänker jag. Men det är väl så att man inte litar på någon idag. Kul möte! Vacker badplats. Tack för boktips!

Annika sa...

Jag har också sett Victoria där. Såg först när hon joggade ut från slottet med två säkerhetsvakter och sin hund, sen mötte vi henne då vi fortsatte vår runda. SÅÅÅ kul.
Hon har all gånger sin runda där. Vi har haft tur som sett henne!!

Agneta har jag läst, ska nog köpa tvåan också. Gillar ju Emma Hambergs sätt at skriva.
Svalors flykt måste jag försöka få tag på

Kramar

Anna i Portugal sa...

Har precis läst "den glömda kokboken" - ok, men inte lika bra som den första i serien. Kul att du till sist "mötte" Victoria. Nästa gång får du hälsa :)

Guldkryckan sa...

Stort grattis i efterskott, 63 är ju ingen ålder, eller hur?
Ama firade ju hela månaden minns jag också, bra ide.

Missade ju kanelbullen idag, får ta igen det i helgen.

Ha det bäst nu.