onsdag 18 oktober 2023

Mitt i veckan


 Mitt i veckan och dags för nattjobb igen. Så det blev en lång sovmorgon innan det var dags för en jogging/powerwalk som vanligt. Missade solen idag, men de gula löven lyser upp.

Selmastories boktoberutmaning med ett foto varje dag till dessa funderingar om böcker.
 18. En bok som någon rekommenderat.
Minns så väl sommaren 1990, då jag var höggravid och nykär i min blivande man. Vi var vid stugan och jag behövde ha något att läsa med mig dit, min man rekommenderade en bok som han hade i bokhyllan av Erich Maria Remarque :" På västfronten intet nytt".

Boken handlar om första världskriget, och jag minns att jag blev väldigt berörd. Den finns fortfarande kvar i bokhyllan här hemma.


6 kommentarer:

znogge sa...

Så skönt med en rejäl promenad även om solen inte visade sig. Naturen kan ju vara höstfin ändå. Vi hade sol under vår långpromenad så jag var självklart för varm.

Jag har också läst boken men ska jag vara helt ärlig så minns jag inte speciellt mycket av den.

Önskar en bra arbetsnatt nu!

Kram

Paula sa...

Ja tänk om vi slapp dessa böcker pga av att alla krig är slut, tycker det går åt motsatt håll, de pyr i alla hörn av världen. Jag har nog inte läst denna klassiker. Ha en fin jobbarnatt/Kram

BP sa...

"På västfronten inget nytt" har jag faktiskt läst för många, många år sedan. Googlade precis och såg att den utgavs 1929, alltså nästan för hundra år sedan. Med tanke på dagens världsläge så är den nog högaktuell...

Anna i Portugal sa...

Skönt att få komma ut i det gula och vackra höstlandskapet en sväng innan jobb. Den boken känner jag igen men tror inte jag läst den.

Ditte sa...

En bok jag också läst och som berör.
Skönt med sovmorgon och en vända ut innan nattjobbet. Hoppas det blev en ok. jobbnatt.
Kram

Annika sa...

Skön promenix i vacker natur. Bästa!!
Ja den boken är verkligen en riktig, äkta klassiker.
Hoppas din natt blev lugn ich bra.
Kramar!