söndag 22 oktober 2023

Skyltsöndag

BP:s skyltsöndag idag, och börjar med denna skylt från nätet, som faktiskt inte är helt fel ute, reklamen berättar på den vita texten i den svarta cirkeln bredvid att : "nästan onödigt lång hållbarhet!"
...om det vore så lätt....

Aha...men hissen funkar?
Var är spaden?
Bra!?

Vilket intensivt dygn vi har haft med vårt barnbarn, var beredda på att han skulle vakna runt kl 05, men se, han sov ända till halv åtta! Han blev lite  ledsen i morse när han vaknade och inte kände igen sig direkt, men hade fått tips om att han gillar Pippi, så vi låg kvar i sängen och såg första avsnittet på svtplay när Pippi Långstrump flyttar in i Villa villerkulla på min mobil. Sen har vi lekt och badat , ätit lunch och så var det dags för lite vila efter lunchen. Det skulle jag också behövt! Pigga glada föräldrar kom så småningom, de hade passat på att tittat på bilar också, som de nu behöver när de ska flytta utanför stan. Resten av dagen så har jag vilat....;-)
Selmastories fotoutmaning fortsätter : 22. Svart omslag
Min mammas bibel har svart omslag. Den bibel jag fick när jag konfirmerade mig är röd.
Ser att mamma fick sin bibel när hon konfirmerade sig 1948 i Alfta.
Min bibel är lite nyare...





 

5 kommentarer:

Ditte sa...

Snyggt skyltat! Och med en del humor.
Förstår att du behövde vila en stund när Samuel lämnat er. Men så roligt att allt gick så bra. Detta var ju premiär för honom att sova över hos er utan föräldrar.
Vad gäller svart omslag hade jag nog också tänkt på bibeln eller en psalmbok som pappa fick i Finland under kriget där, 1939. Har den kvar.
Min konfirmationsbibel är också röd. Ser ut som din.
Önskar dig en fin kväll och en bra start på veckan.
Kram

BP sa...

Hahaha! Som vanligt är du mästare på att hitta skyltar på nätet. Någon gång ska jag fråga dig hur du gör;-)
Den onödigt långa hållbarheten i första skylten - herreguuuuu så fyndigt! Eloge till reklambyrån där:-)

Hissen - ja den skulle ha kunnat vara den på Östra Station eller Roslags Näsby eller Täby Centrum eller... ja, du förstår;-)

Härliga skyltar:-) Tusen tack för dom och länken:-)

Fantastiskt att Samuel sov till halv åtta. Stackars hans föräldrar som alltså väcks "mitt i natten" som regel. De kanske väljer dig och din man lite oftare som barnvakt;-)

Så den lilla familjen ska flytta utanför stan. Ska bli roligt att höra vilken förort de valde... och vilken bil;-)

Fantastiskt att se skillnaden på biblarna. Mycket nostalgi att se de gamla handskrivna raderna från 1948...

Paula sa...

Tror våra mammor var rätt jämngamla, min var född 1933. Så fina biblar, det enda böcker (nästan) som jag sparat för eftervärlden.Lingonen växer inte under jord nej, någon har missuppfattat, haha, Julen vara intill påsk, men hur länge varar midsommar, uppenbarligen till första snön! Kul skyltning Susjos/Kram

LillaSyster sa...

Så många roliga skyltar du hittat.
Förstår att du också hade behövt en stunds vila. Att vara barnvakt är inget latmans göra. Men nu kanske semestern närmar sig? Ha en bra måndag!

Znogge sa...

Snyggt skyltat som vanligt och kul sådana dessutom.

Ja, ett dygn med barnbarn blir ett härligt dygn men också ett intensivt sådant. Nästan så att man behöver ta en siesta själv efteråt. Lilla I gillar Pippi också så det är alltid ett säkert kort.

Även här finns bibel och psalmbok sparade.

Kram och glad måndag!